Bir kaç yıl önce Eskişehir çarşı cami'sinde müftü muharrem faherettin aşık'ın bir fetfasını dinlemiştim.Müftü bey "bize soruyorlar,ölenlerimizin mezarlarını,başka bir mezara naklede bilir miyiz?nasıl olacak bu işler?cesetten arta kalan kısımları temiz bir torbaya koyup islami usullere göre başka bir mezra naklede bilir miyiz? diyor du.namazdan sonra öğrendik.Eskişehir Muttalip mezarlığı şehrin içinde kalmış.Bu sebeple,belediye mezarlığı kaldırmak için karar almış.
Ertesi günü hem ibret almak hemde ahireti iyice hatırlamak bakımından mezarlığa gittik.Bir çok aile kapalı mezarları kazıyor,hüzün gözyaşları arasında sevdiklerinin iskeletlerini temizleyip torbalara dolduruyorlardı...
Hazindi.İbret alınıyordu.Bir başka mezar başına vardığımızda anne-baba-yakın akrabalar "Elif'imizi 8 yaşında toprağa verdik" diyerek gözyaşları döküyorlardı.Fatiha okuyup mezar başında bizde beklemeye başladık.Küçük mezar kazıldığında hayretler içinde kaldık.Yıllar önce (6yıl)vefat eden Elif'ciğin kefeni bozulmamış,bembeyaz duruyordu.hıçkırıklarla birbirine sarıldı aile.Anne bayıldı.hayretler içindeydik hala...kapatalım dedi baba!...bu arada anne toparlandı.Babaya sordum:"Allah'ın hikmetinden sual sorulmaz derler,yavrunuz nasıl bir çocuktu?bakın kefeni tap taze!"
babanın cevabı bizi şaşırttı:
"ciğer paremin ablası imam hatip okulunda okurken,bir gün (KUR'AN-I KERİM-İ)"gösterip ben Allah'la konuşuyorum" demiş.Bunu duyan yavrum,"baba bende konuşacağım"diye ağlardı.Rahledeki KELAM-a bakar dururdu.Ömrü yetmedi yavrumun.(bu vakayı bütün Eskişehir'liler bilir.Sorula bilir!)
O an ürperdik,tüylerimiz diken diken oldu.
"SEVGİLİ DOSTLAR!!!simdi bizi çok iyi dinleyin!!!küçükken KUR'AN okumaya heveslenen çocuğu Allah (c.c)yalnız bırak mıyor da,sizin gibi hatim indir miş,hafız olmuş sevgili kullarını yalnız bırakır mı?
Sakın ola üzülmeyin,psikolojik sıkıntılarla kendinizi heder etmeyin.Ruh sağlığınızı koruyun.Bu dertler geçicidir.ALLAH (C.C) bizimledir.miğde mizin aç olduğu gibi,ruhumuz da aç...Ruhumuzu şarkılarla,eylencelerle değil KUR'AN LA besleyelim inşallah...
DUA İLE.....
bebeğim 6 aylık pes 6 şifreleri counter strike 1 6 hileleri garaj 6 crew
_________________ ALLAH'ım senden başka her şeyi olmayanlara deyil ben senden başka her şeyi olanlara acıyorum..
En son aşık_veysel tarafından Pzr Ağu 27, 2006 9:16 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
sema_19Çalışkan Üye Kayıt: Aug 15, 2006 Nereden: İzmir Mesajlar: 93 Haftalık Puan: 0
Ürpertici Ama.. Tarih: Çrş Ağu 16, 2006 5:43 am
Tüylerim diken diken oldu. Ürpertici gerçekten ama Rabbim'in lütufları bitmez ki hiç.. Sevgi ve dua ile
_________________ O demde ki , perdeler kalkar, perdeler iner.! Azraile "hoşgeldin" diyebilmekte hüner..!:
Allah razı olsun sonundaki msj da harika ben esk de okuyorum mezarlgn taşındgnı duymuştum ama böyle bi hadise anlatılmadı hakikaten ibretlik rabbm Onu seveni boş bırakmaz sevgisini boşa cıkarmaz..
emrine şükürler olsun..
selam ve dua ile..
efendyUzman Üye Kayıt: Aug 14, 2006 Nereden: bursa Mesajlar: 110 Haftalık Puan: 0
Tarih: Çrş Ağu 16, 2006 11:49 am
allah razı olsun senden kardeş güzel demek istemiyorum.çünki bu ibretlik olay ve verdiğin mesaj ölümü bazen unutan kullara ölümü hatırlatmıştır hemde kuran mucizesi üzerin harikulade bir vesika.tavsiyende bir dua gibi allah razı olsun!muhabbetle...
_________________ yolcu!çevrene bir bak. içiçe binbir hikmet. aktör perde ardında, onu bulmak marifet. yol gösterir yolcuya, onu kuşatan kuvvet!...
divaneabd2Uzman Üye Kayıt: Jul 22, 2006 Nereden: istanbul Mesajlar: 113 Haftalık Puan: 0
Tarih: Çrş Ağu 16, 2006 6:53 pm
allah razı olsun ben bu vakayı duydum eskişehirde okuyan bir arkadaşımdan oı zamanda şimdiki gibi bi tuhaf olmuştum rabbim elbette ona gideni yalnız koymaz tekrar allah razı olsun kardeşim..
_________________ subhansın ya rab..senden başka yoktur ilah...
eman diliyoruz senden koru bizi cehennemden...
_________________ SEN YOLCU BU YALAN DÜNYA HANCIDIR...
ÖYLE BİR GÜN VAR Kİ YÜREKTE SANCIDIR...
YER GÖK BİR OLUPTA HESAP SORULUNCA...
EN SEVDİĞİN BİLE SENDEN DAVACIDIR...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız