mekiyeÇalışkan Üye Kayıt: Nov 24, 2006 Nereden: Trabzon Mesajlar: 86 Haftalık Puan: 0
Hayvan Sevgisi Tarih: Sal Oca 09, 2007 11:58 am
Beykoz da yasayan meczubandan birisidir Abbas. Kendi halinde hayatini sürdürmektedir. Kasim efendinin yardımlarıyla geçimini temin eder ve tek derdi ise kedileriydi. Kasim efendi her zaman “Benim kapima kim gelirse ben yardım ederim, velev ki deli dahi olsa hiç kimse kendi isteğiyle deli olmaz onu deli yapan benim kapıma göndermiş, ben onun ihtiyaçlarını gidermek için kendimi mesul hissediyorum.” Demekte bundan dolayıdır ki Abası da geri çevirmemektedir.
Abbas her gün Beykozdan Üsküdar'a kadar dilenirdi. Dönüş yolunda ise bir kasaba uğrar dilendikleriyle bir torba dolusu ciğer alır. Üsküdar'dan Beykoza kadar dağıtırdı. Kendisine neden böyle yaptığını soranlara Kediler dileniyor fakat onlara kimse bir şey vermiyor , ben onlara bakmazsam onların halinden kim anlar “diye cevap vermektedir.
Bir gün yine yola düsen Abbas dilenmeye Üsküdar'dan baslar, beykozda kediler için ciğerlerini alır yine geldiği yöne yürüye yürüyerek Üsküdar'da kendisini kedilere tercih ettiği hayvanlarını besleye besleye Üsküdar'a varır artık torbasında ki son parçayı oracıktaki kediye verirken artık benim vazifem bitti görevimi yaptım der ve parçayı kediye verir. Oracığa uzanır ve ruhunu teslim eder. Şefaat Ya Rasullallah hayvan sevgisini bile sizden öğrendik. Eğer siz Ebu Hüreyre (Kedicik babası) ismini koyduysanız iste böyle fedakar ümmetin olacaktır.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız