Giriş Yap
Üye Adı
Şifre
Menü
 Anasayfa
 İndirme
 Forumlar
 İlahiler
 İslami Filmler
 Tasavvufi Yazılar
 İslami Yazılar
 Hatim Bölümü
 Oyunlar
 Üye Profiliniz
 Üye Mesajlarınız
 Üye Listesi
 Üye Olun
 Bizi Önerin
 Bize Ulaşın
Radyo Onbeş

Hatim bölümü

Şu ana kadar 150 Hatim bitti
151.Hatim için cüz dağıtılıyor.

Cüz almak için tıklayınız.

Hatim Bölümüne
gitmek için tıklayın
Dünya Sıralaması

ilahi
ilahi.org :: Başlığı Görüntüle - temizliğe özen gösterin ki allah (c.c)'ın sevgisini kazanın
temizliğe özen gösterin ki allah (c.c)'ın sevgisini kazanın
ilahi.org Forum Ana Sayfası » İslami Paylaşım
SSS Arama Üye Listesi Gruplar Profil Giriş Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun

Konu: temizliğe özen gösterin ki allah (c.c)'ın sevgisini kazanın

zikrin fazileti <-- Önceki Konu |

| Sonraki Konu --> aile her türlü faziletin kaynağıdır

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder   Cevap Gönder
temizliğe özen gösterin ki allah (c.c)'ın sevgisini kazanın
asilkan25
Mega Paylaşımcı
Mega Paylaşımcı

Nereden: -
Haftalık Puan: 0
Temizliğe özen Gösterin Ki Allah (c.c)'ın Sevgisini Kazanın
Tarih: Cum Ksm 24, 2006 9:07 am

TEMİZLiĞE ÖZEN GÖSTERiN Ki ALLAH (C.C)'IN SEVGiSiNi KAZANIN

Admin
2282 Mesaj -

(Euzu Billahimineş Şeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim Elhamdülillahi Rabbilalemin Es Salatü Vesselmu Ala Rasulina Muhammedin ve Ala Ali Muhammed)

ALLAH TEMİZLİĞE ÖZEN GÖSTERENLERİ SEVER

Değerli Kardeşlerim!

Peygamberimize ilk vahiy Hira dağında bir mağarada gelmiştir.Bu mağarada bulunduğu sırada Cebrail (a.s) gelerek

"Her şeyi yaratan Rabbinin adıyla oku.O, insanı bir aşılanmış yumurtadan yarattı.Oku , insana bilmediklerini belleten , kalemle (yazmayı) öğreten Rabbin , en büyük kerem sahibidir..(Alak suresi/96)
ayetlerini okudu.

Peygamberimiz (s.a.v) ilk defa kendisine inen bu ayetleri öğrendikten sonra korkudan yüreği titreyerek eşi Hz. Hatice'nin yanına geldi.Bundan sonra bir süre vahiy kesildi.

Peygamberimiz (s.a.v) vahyin kesilmesinden söz ederken şöyle buyurdu;
"Bir gün giderken birdenbire gök yüzünden bir ses işittim .Başımı kaldırdım.Bir de gördüm ki Hira'da bana gelen melek yerle gök arasında kürsü üzerinde oturmuştu.Çok korktum, evime döndüm ve ;
-Beni örtünüz , beni örtünüz dedim.Beni örttüler .(Buhari, Bedül-Vahy 1)
Bunun üzerine Allah teala;
"Ey bürünüp sarınan , kalk ve insanları uyar .Sadece rabbini yücelt, elbiseni temizle , pislikten sakın."(Müderris suresi/74)

Gördüğümüz gibi Peygamberimiz'e (s.a.v) ilk inen ayetlerde temizlikten söz edliyor.Bu islamda temizliğin ne kadar önemli olduğunu , hiçbir vakit ihmel edilmeyeceğini göstermektedir.

Kuran-ı kerimde ;
"Şüphesiz Allah, tövbe edenleri sever, temizlenenleride sever."(Bakara suresi/222)

Tövbede manevi bir temizliktir.Günahla kirlenmiş bünye tövbe ile arınmış olur.
Peygamberimiz(s.a.v) Mekkeden medineye hicret ettiklerinde ilk iş olarak kuba mescidini inşa etmişlerdi.Bu mescidin inşasında Peygmberimize yardımcı olanları ve bu mescidin seckin cematini temizliğe gösterdikleri özen sebebiyle Kuran-ı kerim övmekte ve şöyle buyurmaktadır.;
"Ey (Muhammet!)ilkgünden takva üzerine kuruulan mescid içnde namaz kılman elbette daha doğrudur.onda temizlenmeyi seven adamlar vardır.Allah da çok temizlenenleri sever.(Tövbe suresi/108)

Peygamberimizde temizliğin dindeki yerini belirterek;
"Temizlik imanın yarısıdır."buyurmuştur.(Müslim tehare 1)
Bu ayet ve hadislerden islamın temizlik esasları üzerine kurulduğu anlaşılmaktadır.İmandan sonra en üstün ibadet olan namazın sahih ve makbul olması için beden , elbise ve namaz kılınacak yerin temiz olmasının namazın şartları arasında yer almasıda bunu teyid etmektedir.
Temizlik manevi ve maddi olmak üzere iki kısımdadır.
Manevi temizlik kişinin kalbini kötü duygu ve düşüncelerden , bedenindeki organlarını günahtan arındırmasıdır.Kalp temizliği diğer temizliklerin önünde gelir.Peygamberimiz amellerin kişinin niyetine göre değer taşıdığını bildiriyor.Bir insanın bir işi yapmaktaki amacı ne işe o işten kazancıda o olacaktır.Niyetin merkezi kalptir.Allah Teala da insanları kalplerindeki duygu ve düşüncelere göre değerlendirir.
Peygamberimiz ;
"Şüphesizki Allah , sizin bedenlerinize ve suretlerinize bakmaz, fakat kalplerinize ve amellerinize bakar."Buyurdu ve parmakları ile göğsüne işaret etti.(Müslinm Birr.10)
İşte niyetin yeri kalptir .Bu kadar önemli olan kalbin kötü duygu ve düşüncelerden arıtılarak temiz tutulması gerekir.Kalbin temiz olması , insan bedeninde bulunan bütün organlar kalbe bağlıdır, onun emrindedir.
Peygamber efendimiz şöyle buyurmuştur.;
"İyi biliniz ki , insan vücudunda bir çiğnem et parçası vardır.Bu et parçası iyi olursa bütün vucut iyi olur, bozuk olursa bütün vucut bozulur.Bu et parcası kalptir."(Buhari İman 39)

"Kul bir günah işlediği vakit kalbinde siyah bir nokta , bir leke yapar.Eğer tövbe edip vazgecer , mağfiret dilerse kalbi temizlenir ve parlar.Döner tekrar yaparsa o leke artar, nihayet kalbini ele geçirir."(Ahmet b. Hanbel)

Kalbi bu günah kirinden ancak tövbe temizler.İşlenen günaha pişmanlık duyarak tövbe eden ve Allah 'tan bağış dileyen kimsene kararan kalbi tekrar aydınlığa kavuşur.
Kuran-ı kerimde ;
"Allahım İnsanların dirilip huzuruna gelecekleri gün beni utandırma.O gün ne mal fayda verir ne de evlat.Ancak Allah 'a temiz bir kalp ile gelenler (o günde fayda bulur."(şu'ara suresi /87-89)

Maddi temizlik ise kişinin üstünü , kılık ve kıyafetini , oturduğu - yattığı yeri ve çevresini her türlü kir ve pislikten temiz tutması , başkasını rahatsız edecek görüntülerden uzak durmasıdır.
Her konuda olduğu gibi temizlik konusundada örnek olacağımız ve öğütlerine uyacağımız insan , Peygamberimizdir.O temizlik bilmeyen bir toplum içinde dünyaya geldiği halde herkesin dikkatini çekecek şekilde temizliğe , kılık kıyafetine özen gösterirdi.Temizliğe riayet etmiyenleri , bozuk kılık ve kıyafetlerle dolaşanları ve çevresini kirletenleri gördüğünde bundan rahatsız olur ve bu kimseleri uyarırdı.Peygamberimiz diş temizliğinede önem verirdiHer fırsatta dişlerini temizler:
"Misfak hem ağzı temizler, hemde hakkın rızasını kazandırır."(Nesei ,Kitabut -Tehare 5) buyurdu
Vücutla ilgili bir başka temizlikte , koltuk altlarını temizlemek, etek trası olmak ve tırnakları kesmektir.
Peygamberimiz buyuruyor;
"Fıtrat beştir(insanın yaratılışı gereği beş adete riayet etmesi gerekir:Sünnet olamk, etek traşı olmak , koltuk altlarını temizlemek, tırnaklar kesmek ve bıyıkları kısaltmak.(Müslim Tehare 16)
Temizliğin her çeşidine dinimizin ne kadar önem verdiği , bir kısmına yer verdiğimiz ayet ve hadislerden anlaşılmaktadır.Yine bundan anlıyoruz ki müminin en belirgin özelliklerinden biriside temizliktir.Çünki Peygamberimiz temizliğe büyük önem vermiş şöyle buyurmuştur;
"Allah , noksanlıklardan münezzehtir, dürüst ve doğru olan kulunu sever .Temizdir , temizliği sever , kerem sahibidir, iyliği sever.Cömerttir, cömertliği sever .Çevrenizi temiz tutun, yahudilere benzemeyin."(el-Tac 162)

Sanma senden altın ve gümüş isteyecekler .Hiçbir şeyin fayda vermediği günde sadece senden kötülükten arınmış bir kalp isteyecekler.

Rabbim temiz bir kalple onun karşısına çıkmak cümlemize nasip etsin.Gec kalmadan tövbe ederek kötülüklerden ruhumuzu ve bedenimizi temizleyelim inşallah.
atatürkün vatan sevgisi ile ilgili anıları
yüce allah kur an ı niçin göndermiştir
yüce allah kuranı niçin göndermiştir
gökhan özen resimleri

Kullanıcı profilini gör  Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Ver
hifa
Mega Paylaşımcı
Mega Paylaşımcı

Nereden: Fani Dünyadan

Tarih: Pzr Ksm 26, 2006 11:13 pm

inşaallah...işte bu yüzdenki müslüman insan fazla hasta olmuyor işte... paylaşımınız için rabbim razı olsun

gulesevdali25
Moderatör
Moderatör

Nereden: istanbul

Tarih: Pzr Ksm 26, 2006 11:28 pm

her kul günah işler.ama rabbim günahından tövbe eden kulunu sever...

Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    ilahi.org Forum Ana Sayfası » İslami Paylaşım Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Bu konuya ait etiketler :
temizlige , özen , gösterin , allah , ccin , sevgisini , kazanin , temizlik ayetleri , temizligin dinimizdeki yeri , dinimizdeki temizlikler sözler , dinimizce kalp temizligi , temizlige verdigimiz önem , kalp temizligi sartlari , kalp temizligi manevi temizlik , dinimize verdigimiz onem , temizlik uzerine ayetler , misfak ile dis temizligi icin onemlidir , temizligin dindeki yeri , dinimizde temizlige verdigimiz onem , temizlik ve imanla ilgili ayet ve sozler , dinimizdeki yeri temizligin , islam temizlik üzerine ayetler , iman temizliktir , allah temizdir ve temiz olanlari sever , peygamberimizin temizlige hadisleri , allah temizlik , allah temizdir ve temiz olanlari sever nedir ,