Giriş Yap
Üye Adı
Şifre
Menü
 Anasayfa
 İndirme
 Forumlar
 İlahiler
 İslami Filmler
 Tasavvufi Yazılar
 İslami Yazılar
 Hatim Bölümü
 Oyunlar
 ilgilerim
 Üye Profiliniz
 Üye Mesajlarınız
 Üye Listesi
 Üye Olun
 Bizi Önerin
 Bize Ulaşın
Radyo Onbeş

Hatim bölümü

Şu ana kadar 150 Hatim bitti
151.Hatim için cüz dağıtılıyor.

Cüz almak için tıklayınız.

Hatim Bölümüne
gitmek için tıklayın
Dünya Sıralaması

ilahi
ilahi.org :: Başlığı Görüntüle - KIYAMET ALAMETLERİ YECÜC MECÜC
KIYAMET ALAMETLERİ YECÜC MECÜC
ilahi.org Forum Ana Sayfası » İlmihal
SSS Arama Üye Listesi Gruplar Profil Giriş Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun

Konu: KIYAMET ALAMETLERİ YECÜC MECÜC

Karı Koca birbirini İsmen Çağırabilir mi? <-- Önceki Konu |

| Sonraki Konu --> ILLA EDEP ILLA EDEP.......

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder   Cevap Gönder
hudelfa15
Moderatör
Moderatör

Nereden: ANKARA-PURSAKLAR
Haftalık Puan: 0
Tarih: Pts Eyl 22, 2008 11:51 pm

Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalatu vesselâm buyurdular ki:

"Ye'cüc ve Me'cüc (seddi) her gün kazarak nihayet güneşin ışığını görmeye yakın, başlarındaki kişi onlara: "Haydi dönün, kazımıza yarın devam ederiz!" der. Allah Teâla hazretleri, sabah oluncaya kadar seddi eski güçlü haline iade eder. Bu hal onların müddetleri doluncaya kadar devam edecek. Vakit dolup da Allah onları insanların üzerine göndermek istediği zaman, aynı şekilde yine kazacaklar, güneşin ışığını görecekleri gedik açılacağı zaman, başlarındaki "haydi dönün inşaallah yarın kazmaya devam ederiz" diyecek. Onlar da "inşaallah!" diyecekler; ertesi günü gelecekIer. Bu sefer seddi bıraktıkları gibi bulacaklar. Yine kazacaklar, bu sefer insanların üzerine çıkacaklar ve (uğradıkları) suyu içip tüketecekler. İnsanlar, onlara karşı kalelerine çekilecekler. Bu sefer onlar da oklarını göğe atacaklar. Okları, üzeri kanlı olarak geri dönecek. Bunun üzerine Yecüc ve Mecüc: "Biz yeryüzündeki insanları kahrettik ve göktekilere de galebe çaldık" diyecekler. Sonra Allah, onların enselerine musallat olacak deve kurtlarını gönderecek, bunlarla onları öldürecek."

Resülullah aleyhissalatu vesselam devamla dedi ki: "Nefsim elinde olan Zât-ı Zülcelâl'e yemin olsun ki, yerdeki hayvanlar onların etlerini yemek suretiyle muhakkak ki iyice semirecek ve memeleri sütle dolacaktır."

Abdullah İbnu Mes'ud radıyallahu anh anlatıyor: "Mirac gecesinde, Resülullah aleyhissalâtu vesselam Hz. İbrahim, Hz. Musa ve Hz. İsa ile karşılaştı. Kıyameti aralarında müzakere ettiler. Önce Hz. İbrahim aleyhisselâm'dan başlayıp ona Kıyametten sordular. Onun Kıyamet hakkında herhangi bir bilgisi yoktu. Sonra Hz. Musa aleyhisselam'a sordular. Kıyamet hakkında onun da bir bilgisi yoktu. Söz Hz. İsa aleyhisselâm'a geldi. O: "Kıyametin kopmasına yakın şeyler (alametler) hakkında bana bilgi verildi. Ama Kıyametin kopma (vaktini) Allah'tan başka hiç kimse bilemez" dedi. Sonra (Kıyametin alâmetlerin en biri olarak) Deccal'in çıkmasını anlattı. Şunları söyledi: "Sonra ben inip onu öldüreceğim ve bundan sonra halk memleketlerine dönecek. Bu defa onların karşısına Ye'cüc ve Me'cüc çıkacak ve her tepeden hızla hücum edeceklerdir. Onlar giderken rastladıkları her suyu içip tüketecekler ve uğrayacakları her şeyi bozup alt-üst edecekler. Bunun üzerine halk feryat ederek Allah'tan yardım dileyecek. Ben de Ye'cüc ve Me'cüc'ü öldürmesi için Allah'a dua edeceğim. (Duâm kabul görecek) ve yer onların (leşlerinin) kokusu ile çok pis kokacak. Ben yine Allah'a dua edeceğim! Allah da bir su gönderecek ve o su, onları taşıyıp denize atacaktır. Daha sonra dağlar ufaltılıp dağıtılacak ve yer, derinin yarılıp genişletildiği gibi yayılıp genişletilecek.

İşte söylenen bu hal vuküa gelince, insanlara yakınlığı itibariyle Kıyametin, ev halkı ne zaman doğumu ile aniden karşılaşacaklarını bilmedikleri hamile kadın gibi olacağı bana bildirildi."

Râvi el-Avvam demiştir ki: "Bunun tasdiki Kitabullah'da bulunmuştur (Meâlen): "Nihayet, Ye'cüc ile Me'cüc'ün önündeki sed açıldığında, her tepeden saldırmağa başlarlar" (Enbiya 96).

İnsana düşen odur ki ,zaman haddini unutmaya..

Sadece kayıtlı üyeler görebilir
Hemen ücretsiz kayıt olabilirsiniz!
Kayıt olunuz veya Giriş yapınız

Kullanıcı profilini gör  Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Ver
mariyye
Moderatör
Moderatör

Nereden: PARIS

Tarih: Pts Eyl 22, 2008 11:58 pm

lahavle .... RABBIM ONLARIN SERRINDEN BIZLERI MUHAFAZA EYLE . EVET YAA COK KORKUNCLARMIS Sad Shocked KONU ICIN

hudelfa15
Moderatör
Moderatör

Nereden: ANKARA-PURSAKLAR

Tarih: Sal Eyl 23, 2008 12:04 am

şükran....

İnsana düşen odur ki ,zaman haddini unutmaya..

Sadece kayıtlı üyeler görebilir
Hemen ücretsiz kayıt olabilirsiniz!
Kayıt olunuz veya Giriş yapınız

dadas_herkul
Mega Paylaşımcı
Mega Paylaşımcı

Nereden: erzurum

Tarih: Sal Arl 02, 2008 10:19 am

emeğine sağlık

rflx
Geçerken Uğramış
Geçerken Uğramış

Haftalık Puan: 2
Teşekkur
Tarih: Pts Ağu 02, 2010 7:54 pm

selamunaleykum.. bu yazıyı yazdıgınız için teşrkur ederim.. az önce yecüc mecüc ü araştırıyordum ve sizin yazınız çok güzel anlatıyor emeginize sağlık..

Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    ilahi.org Forum Ana Sayfası » İlmihal Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Bu konuya ait etiketler :
kiyamet , alametleri , yecüc , mecüc , kiyamet alametleri , yecüc mecüc , yecuc mecuc , kiyamet , kiyamet alametleri ile bilgiler , kiyamet alemetleri , kiyamet alametleri yecuc mecuc , kiyamet alametlerinden yecuc mecuc , kiyamet yecuc mecuc , kiyametin alameti , me cuc , buyuk kiyamet alametleri yecuc mecuc , kiyamet alametleri yecuc , islam kiyamet alametleri yecuc , yecuc mecuc nereden çikacak , yecüc ve mecüc etini yemek , kiyamet alameti yecüc mecüc , kiyamet almetleri yecüc mecüc , yecüc mecüc ne zaman çikacak , yecuc mecuc nereden çikacak ,