Giriş Yap
Üye Adı
Şifre
Menü
 Anasayfa
 İndirme
 Forumlar
 İlahiler
 İslami Filmler
 Tasavvufi Yazılar
 İslami Yazılar
 Hatim Bölümü
 Oyunlar
 ilgilerim
 Üye Profiliniz
 Üye Mesajlarınız
 Üye Listesi
 Üye Olun
 Bizi Önerin
 Bize Ulaşın
Radyo Onbeş

Hatim bölümü

Şu ana kadar 150 Hatim bitti
151.Hatim için cüz dağıtılıyor.

Cüz almak için tıklayınız.

Hatim Bölümüne
gitmek için tıklayın
Dünya Sıralaması

ilahi
ilahi.org :: Başlığı Görüntüle - KÜFÜR OLAN SÖZLER
KÜFÜR  OLAN  SÖZLER
ilahi.org Forum Ana Sayfası » İlmihal
SSS Arama Üye Listesi Gruplar Profil Giriş Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun

Konu: KÜFÜR OLAN SÖZLER

ö n e m l i !!!!! <-- Önceki Konu |

| Sonraki Konu --> günlük konuşmalardan komik diyaloglar

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder   Cevap Gönder
KÜFÜR OLAN SÖZLER
faran10
Mega Paylaşımcı
Mega Paylaşımcı

Nereden: balıkesir
Haftalık Puan: 0
KÜFÜR OLAN SÖZLER
Tarih: Cmt Eyl 06, 2008 12:29 pm

KÜFÜR OLAN SÖZLER

(İstisnasız her müslümanın bu yazının her kelimesini okuması ve bilmesi gereklidir.)

ALLAH Teala :

“And olsun , eğer ALLAH’a ortak koşarsan amelin şüphesiz boşa gider”

( Zümer : 65 )

Kendisine verilmeyen başkasının malı için , “Falanın malı bana helaldır” demek ,

“Falanın kanı bana helaldır” demek . Bu sözlerde küfürden korkulur .

Haram yiyen kişiye , “ALLAH’tan kork” dendiği vakit , “Ben ALLAH’tan korkmam ” demek , bu da küfürdür.

“Yahudiler , Hıristiyanlardan veya Hıristiyanlar Musevilerden hayırlıdır” demek . Bu sözünde küfür olmasından korkulur . ( Çünkü hayır kelimesini küfre etmiş olur . Yahudiler Hıristiyanlardan daha kötüdür veya Hıristiyanlar da Yahudilerden daha kötüdür , şeklinde söylenmelidir .)

“Falanca benden daha kafirdir” derse yine kafir olur .

“Büyük ve küçük günahlar helaldır” diyen yine kafir olur .

Zekat ver , dense , o da ; “Bu doğru bir şey değil, ben zekat vermem”, dese kafir olur .

Bir kimse bir işi yapmadığı halde , “ALLAH biliyor , ben bu işi yaptım” dese kafir olur .

Bir kimse “ Ben , Müslüman veya kafir olduğumu bilmiyorum” dese kafir olur .

“Şu işi yaparsam kafir olayım” der ve sonrada o işi yaparsa (bu sözünün yemin yerine geçeceğini bilmez ve maksadı yemin değilse) kafir olur.

“ALLAH falanı unuttu” demekte küfürdür.

“Yahudi ve Hristiyanların şu anki muharref dinleride hak dindir” demekte küfürdür.

Bir Müslüman’a “benim nazarımda seninle kafirin farkı yok” demekte küfür dür.

Başkasının söylediği küfür sözünü beğenerek gülmekte küfürdür.

Bir kimse keyfi olarak dilinle küfür sözü söylese bu da küfürdür. Kalbinde imanı bile olsa küfre girer. (Çünkü bunun şakası olmaz.Ancak bilmeyerek ve mecburiyet karşısında kalırsa zarar vermez.)

Kur’anı çalgıya uydurup çalgı ile birlikte okumak ve dinlemek te küfürdür.

Kurana hakaret etmek maksadıyla ayak altına almak ta küfürdür.

Kumar, içki ve zina gibi yasak ve haramlara liaynihi olan şeylere besmele ile başlamakta küfürdür.

“ALLAH Teala namazı Beş vakitten fazla farz kılsaydı ben kılmazdım” demek te küfürdür.

Kasıtlı olarak kıbleden başka tarafa dönüp namaz kılmak ta küfürdür.

Bir din Alimine yalnız din alimi olduğundan dolayı kızan kimsenin de küfründen korkulur.

İslamiyet adına yapılan vazu nasihatı tahkir maksadıyla yarı sarhoş vaziyette yüksek bir yere çıkıp vazeder gibi hezeyanlarla konuşan ve gülüşerek onu seyredenlerin de küfründen korkulur.

“Benim için dünyalık, din ilimlerinden daha önemlidir” diyeninde küfründen korkulur.

Bir alime “alimcik” ve Resulu Ekremin soyundan gelen bir seyyide aynı şekilde alay etmek maksadıyla “seyyidcik” demek te küfür sayılmıştır.

Bir dinin aliminin ailesi o alime “ilminden sebeb, sana lanet olsun” dese küfründen korkulur.

Kuran ehlini ve kuran ilmini hor görmek ve bunlarla bu sebeten maskaralık ermek te küfürdür.

Bir kişiye iman nedir diye sorulduğunda, onu bilmem demeside küfürdür.

Bir kimse bir müslümana “bana islamiyeti anlat, Müslüman olacağım” dese o da “ben bilmem bir hocaya git” dese kafir olur. Başkasının küfrüne rıza göstermek küfür değilse de kendi küfrüne rıza da küfürdür.

Bir Müslüman bir müslümana YA KAFİR dese diğeri de sükut etse, sükut eden kafir olur. (bunu kabul anlamına geldiği için küfürdür-haksızlığa uğrayanın susması ile bu farklıdır.)

Bir kişiye “La ilahe illALLAH” de dense, öteki de “Demiyorum” dese kafir olur. (Fakat ben bunu her zaman söylüyorum senin sözünle mi söyleyeceğim demesi küfür değildir.)

Yine bir adama “haram yeme” dendiğinde, o da; Şimdi haram yemeyen veya hepten helal yiyen bir adam bulabilirmisin diyenin küfründen korkulur.

“Gel şeriatade gidelim” denildiğinde “ben şeraite gitmem” diyen kafir olur. Fakat gel kadıya gidelim, diyene ben o kadıya gitmem denildiğinde küfür olmaz.

Bir kimse “iman ile küfür, cami ile meyhane birdir” dese kafir olur.

Bir adama “dünyayı terk et ahireti kazan” denildiğinde, “Ben peşin olanı bırakıp veresiyenin peşinden gitmem” derse kafir olur.

“Şimdi küfrün hüküm sürdüğü zamandır. Din ortadan kaldırıldı” demekte küfürdür.

Hakikat ilmi daha üstündür şerait ilminde marifet yoktur diyen kafir olur.

HULASA ;

Cünüplükten yıkanmayı, abdest almayı, namaz kılmayı, oruç tutmayı, zekat vermeyi, hacca gitmeyi, Cuma ve camaati, ezan ve ikameti, ALLAHın emrettiğini emredip yasaklamadan menetmeyi, akarabaları gözetmeyi, ana babaya iyilik etmeyi inkar eden, kesin olarak haber edilen kıyametin büyük alametlerini inkar edenin de küfründen korkulur.

(efendi hz.)

Kullanıcı profilini gör  Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Ver
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    ilahi.org Forum Ana Sayfası » İlmihal Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Bu konuya ait etiketler :
küfür , olan , sözler , küfür sözleri , kufur sozleri , kufur szleri , küfür szleri , anaya küfür sözleri , güzel sözler küfür , allah a kufur eden muzik gruplari , t , küfür sözler , anaya küfür çok güzel sözler , kafir eden sozler video , küfür gibi sözler , ilmihal sözleri , küfür kötüdür ilgili sözler , kufur sözleri , küfür ilgili sözler , küfür szleri , anaya küfür sözleri , güzel sözler küfür , küfür kötüdür ilgili sözler ,