Peygamber(sav)efendimizin Yatak Ve Sofra Duası Tarih: Cum Ekm 13, 2006 10:54 pm
Peygamberimizin yatak ve sofra duası
Yatağa Girerken Okuduğu Dua:
Mekarimu'l-Ahlak kitabında rivayet edilmiştir:
Resulul-lah (s.a.a) yatakta sağ tarafa doğru ve mübarek yüzünü sağ elinin içine bırakarak uyurdu. Sonra "Allah'ım! Kullarını dirilttiğin zaman beni azabından koru." diye dua ederdi.
Aynı kitapta zikredilmiştir:
Hazret uyurken muhtelif, farklı dualar okurdu. -onlardan birisi- şöyledir: "Allah’ın adıyla ölüp dirilirim. Bütün mahluklar ona dönecektir. Allah’ım! Korkumu emniyet ve huzura çevir, ayıbımı ört, bana verdiğin emanetin (hakkını) kendin edâ et."
Yine aynı kitapta zikredilmiştir:
Hazret uyurken muhtelif, farklı dualar okurdu. -onlardan birisi- şöyledir:
Allah’ın adıyla ölüp dirilirim. Bütün mahluklar ona dönecektir. Allah’ım! Korkumu emniyet ve huzura çevir, ayıbımı ört, bana verdiğin emanetin (hakkını) kendin edâ et."
Yine aynı kitapta zikredilmiştir: Resulullah (s.a.a) uyurken ayet'el kürsi’yi okurdu ve şöyle buyururdu: "Cebrail bana gelerek, Ey Muhammed! Cin taifesinden olan ifrit (Cinlerin azgın, en zararlı, şerli, korkunç ve kuvvetli cinsi.) uykuda sana cadı yapacaktır, uyumak istediğin zaman Ayete'l-Kürsi'yi oku" dedi.
Sofraya Oturduğu Zaman Okuduğu Dua:
el-Kâfîde zikredilmiştir: "Resulullah (s.a.a) sofra önlerine getirildiği zaman, "Allah’ım! Sen her şeyden münezzehsin. Bizi imtihan ettiğin şey ne kadar güzeldir ve bize bağışladığın şeyler ne kadar fazladır, bize verdiğin selamet, sağlık ne kadar çoktur, Allah’ım! Bize ve iman ehlinin fakirlerinin rızklarını arttır." diye dua ederdi.
Mekarimu'l-Ahlak kitabında zikredilmiştir: Yemek sofrası hazretin önüne bırakıldığı zaman; "Allah’ın adıyla, Allah’ım bu yemeği şükrü yerine getirilmiş nimetlerinden karar kıl ve onu cennet nimetlerine birleştir." diye dua ederdi.
Sünenunnebi Kitabından
_________________ Hayallerle gerçekler yarışır, hayaller önde gider ama her zaman gerçekler kazanır...
_________________ RABBİM sana şükürler olsun beni müslüman bir aileden dünyaya getirdigin için.Her ne kadar ibadette kusurları olsada sen onları affeyle.ve RABBİM sana şükürler olsun ki beni sağlıklı ve güzel bir beden ve çehre ile yaratmışşın bunun için sana her zaman
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız