arsultans: Müslüman uyanık olmalıdır. Çünkü, küfür tek millettir. Batıl fırkalar ve kafirlerin hepsi Rasûlullâh sallallâhü aleyhi ve sellemin maneviyatı, Hadis-i Şerif ve sünnetlerini ortadan kaldırma konusunda aynı düşünceye sahiptirler. Bu konuda, tamamı aşağıdaki Ayet-i Kerime’de ifade edildiği gibi birbirlerinin dostlarıdırlar.“Kâfir olanlar birbirlerinin dostlarıdır. Eğer siz emredildiğiniz gibi yapmazsanız yeryüzünde bir fitne ve büyük bir fesat meydana gelir.” (Sure-i Enfal, Âyet 73)
silsale: Elmas nasıl yontulmadan kusursuz olmaz ise; insan da acı çekmeden olgunlaşmaz.
divane20: aleykum slm ablacım hayırlı gunlerın olsun inş hoşgeldin çok merak ettim seni nasıl oldun
kartal33: aleyküm esselam
arsultans: selamünaleeyküm,hayır lı günler...
aysegdk: ferhan yapalak kim ?
aysegdk: nasıllar
safsofi: ALEYKUMSELAM
divane20: alykum slm
aysegdk: selamün aleyküm millet
alzera58: pişşşşşt
alzera58: slm
nur06: yine ses yok bitanem...her zaman ki yogunluk galiba
nur06: divanemm birsey soracam...tlf dan giriyorum vidyonun url sini koplayip yapıştırdım ama pc deki gibi olmuyor...sadece url görünüyor video degil...tlf dan böyle mi oluyor ben mi yapamadım
Semâvî hayranlığın esrârını taşıyan İdrîs -aleyhisselâm-;
Yeryüzünü tûfânı ile küfürden temizleyen Nûh -aleyhisselâm-;
İnkâr yurtlarını fırtınalar ile alt-üst eden Hûd -aleyhisselâm-;
Azgınlık ve taşkınlık yuvalarını zelzelelerle kökünden sarsan Sâlih -aleyhisselâm-;
Nemrûd'un ateşlerini, tevekkül ve teslîmiyeti ile gülistâna çeviren İbrâhîm -aleyhisselâm-;
İhlâs, sadâkat, tevekkül ve teslîmiyeti ile sembolleşen, kıyâmete kadar hac ibâdetinde bütün mü'minlere kıssaları hatırlatılan İsmâîl -aleyhisselâm-;
Neslinden Benî İsrâîl peygamberleri gelen İshâk -aleyhisselâm-;
Azgınlık ve ahlâksızlıktaki taşkınlıkları ile yerin dibine geçen “Sodom-Gomore”nin mahzûn Peygamberi Lût -aleyhisselâm-;
Tevhîd sancağını maşrıktan mağribe taşıyan Zülkarneyn -aleyhisselâm-;
Muhabbet ve hasretle kavrulan ve sabırda âbideleşen Yâkûb -aleyhisselâm-;
Bir müddet kölelik, sonra zindanda yalnızlık, gariplik, çile, ıztırap, meşakkat, riyâzât ve nefs mücâhedesini müteâkip Mısır'a ve gönüllere sultân olan ve mehtapları solduran nûru ile Yûsuf -aleyhisselâm-;
Gönülleri vecde getiren hitâbeti ile kendisine “Hatîbü'l-Enbiyâ” denilen Şuayb -aleyhisselâm-;
Ahmak Firavun'u Kızıldeniz'in girdaplarında yok eden, mûcizeli asâlı Mûsâ -aleyhisselâm-;
Mûsâ -aleyhisselâm-'ın her zaman ve mekânda yardımcısı olan sâlih kardeşi Hârûn -aleyhisselâm-;
Zikri ile dağları, taşları, vahşî hayvanları istiğrak hâline getiren Dâvûd -aleyhisselâm-;
Muazzam saltanatını, kalbinin dışında taşıyabilen Süleymân -aleyhisselâm-;
Yüz senelik bir ölümden sonra tekrar diriltilerek, kıyâmetteki yeniden yaratılışa misâl olan Üzeyr -aleyhisselâm-;
Derin tefekkürü ile sabrın bileyi taşı olan Eyyûb -aleyhisselâm-;
Büyük bir vecd hâlinde, istiğfâr, duâ ve zikrin hakîkatinde derinleşerek karanlıkları aşan Yûnus -aleyhisselâm-;
Ardından «İlyâs'a selâm olsun!» hitâbı ile ilâhî iltifât ve teveccühe mazhar olan İlyâs -aleyhisselâm-;
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız