Giriş Yap
Üye Adı
Şifre
Menü
 Anasayfa
 İndirme
 Forumlar
 İlahiler
 İslami Filmler
 Tasavvufi Yazılar
 İslami Yazılar
 Hatim Bölümü
 Oyunlar
 Üye Profiliniz
 Üye Mesajlarınız
 Üye Listesi
 Üye Olun
 Bizi Önerin
 Bize Ulaşın
Radyo Onbeş

Hatim bölümü

Şu ana kadar 150 Hatim bitti
151.Hatim için cüz dağıtılıyor.

Cüz almak için tıklayınız.

Hatim Bölümüne
gitmek için tıklayın
Dünya Sıralaması

ilahi
ilahi.org :: Başlığı Görüntüle - kuran-ı kerim'de dua
kuran-ı kerim'de dua
ilahi.org Forum Ana Sayfası » İslami Paylaşım
SSS Arama Üye Listesi Gruplar Profil Giriş Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun

Konu: kuran-ı kerim'de dua

talha b. el-bera <-- Önceki Konu |

| Sonraki Konu --> kuran-ı kerim'e göre dua

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder   Cevap Gönder
kuran-ı kerim'de dua
haylolo
Moderatör
Moderatör

Haftalık Puan: 0
Kuran-ı Kerim'de Dua
Tarih: Pzr Eyl 17, 2006 9:53 pm

Kullarım Beni sana soracak olursa, muhakkak ki Ben (onlara) pek yakınım.
Bana dua ettiği zaman dua edenin duasına cevap veririm. Öyleyse, onlar da
Benim çağrıma cevap versinler ve Bana iman etsinler. Umulur ki irşad olurlar.
(Bakara Suresi, 186)

Sizi yaratmış, bu dünyaya yerleştirmiş, akıl ve beden sahibi kılmış olan Allah'a acaba gerektiği kadar yakın mısınız? O'na en son ne zaman dua ettiniz? Allah'a sadece birtakım sıkıntı ve belalarla karşılaşınca mı yalvarıyorsunuz? Yoksa O'nu sürekli anıyor musunuz? Dua ettiğinizde O'nun size çok yakın olduğunu, sizin fısıltıyla söylediğiniz veya içinizden geçirdiğiniz her sözü işittiğinin bilincinde misiniz? O'nun tüm insanların ve herşeyin Rabbi olduğunu, hayattaki en büyük dostunuzun ve dayanağınızın Allah olduğunu, herşeyi öncelikle Rabbimizden dilemeniz gerektiğini düşünüyor musunuz?

Verdiğiniz cevap ne olursa olsun, bu kitabı okumak size büyük yarar sağlayacaktır. Çünkü bu kitap, Allah'ın kullarına ne kadar yakın olduğunu, onlardan nasıl bir dua istediğini, neyin gerçekten O'nun istediği gibi bir dua olduğunu anlatmak için yazılmıştır. Duanın önemi Kuran'da, "... Sizin duanız olmasaydı Rabbim size değer verir miydi?" (Furkan Suresi, 77) ayetiyle haber verilir. Allah'a dua etmekte, O'na yakınlaşmakta bir sınır yoktur. Dolayısıyla, herkes bu yolu öğrenmekle ya da tekrar etmekle ebedi hayatına fayda sağlar.

Dua, Allah ile insanlar arasındaki bir bağlantı yoludur. Allah ile bağlantı kurma ihtiyacı ise insanın fıtratında yani yaratılışında vardır. Müminler için dua etmek, hayatlarının ayrılmaz ve çok doğal bir parçasıyken, birçokları için dua ancak büyük zorluklar altına girince, hayati tehlikelerle karşı karşıya kalınca hatırlanacak bir ibadettir. Elbette ki son söylediğimiz dua biçimini Allah makbul karşılamayabilir. Asıl hayırlı olan hem rahatlıkta, hem de zorlukta Allah'tan yardım istemektir. İşte bunun için de samimi bir şekilde Allah'a dua edebilmenin yolları Kuran'da detaylıca tarif edilmiştir.

Kuran'da 209 ayet doğrudan ya da dolaylı olarak dua konusundan bahsetmektedir. Sadece bu bile dua konusuna verilmesi gereken önemin bir göstergesidir. Öte yandan, dua ile ilgili ayetler okundukça da, bunun ne derece hayati bir ibadet olduğu daha rahat anlaşılmaktadır.
kuranı kerim nasıl indirildi
kerim mic rap kaybedeceksin
ömr i muhayyel
kuranı kerimde yer alan konular
emir i candar
canon i sensys mf4010

görmek istersen var deli gönül

Kullanıcı profilini gör  Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Ver
incisude
Geçerken Uğramış
Geçerken Uğramış

Tarih: Sal Hzr 24, 2008 9:42 pm

bu dönemde temiz kalmak okadar zorki.hep çocuk kalmak isterdim.hiçbirşeyden habersiz ve tertemiz günahsız.Allah herşeyi okadar güzel ince ve intizamlı yaratmışki.insan anlatamıyor bile bu yüceliği.layık olmak okadar zorki.

tekim
Acemi
Acemi

Tarih: Prş Hzr 26, 2008 11:30 am

incisude demiş ki:
bu dönemde temiz kalmak okadar zorki.hep çocuk kalmak isterdim.hiçbirşeyden habersiz ve tertemiz günahsız.Allah herşeyi okadar güzel ince ve intizamlı yaratmışki.insan anlatamıyor bile bu yüceliği.layık olmak okadar zorki.
selam

Ay2008
Geçerken Uğramış
Geçerken Uğramış

Tarih: Prş Tem 24, 2008 11:07 am

Cok güzel bir sekilde yazmissiniz. Allah razi olsun.Duasiz bir hayat, duygusuz bir insan gibidir, duygulari olmayan bir insan ise hicbirseyden tad alamaz bir sekildedir!Insani mutlu eden dua.Hergün kendimize soralim ALLAHU TEALAYLA ARAMIZ NASILDIR? Sadece bir kulumuyuz yoksa dostmuyuz???

Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    ilahi.org Forum Ana Sayfası » İslami Paylaşım Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Bu konuya ait etiketler :
kuran , kerimde , kur ani kerimde en guzel dualar , kurani kerim ve dualar , kurani kerimde dualar , kurani kerimde bulunan dua ayetlerinin anlamlari , kurani kerimden dua ile ilgili ayetlerden , kurani kerimde dua ile ilgili ayetler , kurani kerimden dua ile ilgili ayetler , kur an kerimde son on dua , cocuk sahibi olmak icin dua ve ayetler , soyledigimiz dualar , kuran i kerimde duzen ile ilgili ayetler , kurani kerim duasi , kuran i kerim ile ilgili dualar ve anlamlari , kurani kerimde dua onemleri , kurani kerimde dua , kuran i kerim ile ilgili ilahiler , kurani kerimden cennet ile ilgili ayetler , günlük mutlu eden dualar , kuran i kerimden dua ile ilgili ayetler , kuran i kerimde dualar ,