Giriş Yap
Üye Adı
Şifre
Menü
 Anasayfa
 İndirme
 Forumlar
 İlahiler
 İslami Filmler
 Tasavvufi Yazılar
 İslami Yazılar
 Hatim Bölümü
 Oyunlar
 ilgilerim
 Üye Profiliniz
 Üye Mesajlarınız
 Üye Listesi
 Üye Olun
 Bizi Önerin
 Bize Ulaşın
Radyo Onbeş

Hatim bölümü

Şu ana kadar 150 Hatim bitti
151.Hatim için cüz dağıtılıyor.

Cüz almak için tıklayınız.

Hatim Bölümüne
gitmek için tıklayın
Dünya Sıralaması

ilahi
ilahi.org :: Başlığı Görüntüle - Biz Allah`a Aitiz ve O`na Döneceğiz
Biz Allah`a Aitiz ve O`na Döneceğiz
ilahi.org Forum Ana Sayfası » İslami Paylaşım
SSS Arama Üye Listesi Gruplar Profil Giriş Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun

Konu: Biz Allah`a Aitiz ve O`na Döneceğiz

seyrüsefer <-- Önceki Konu |

| Sonraki Konu --> Babamı Dinliyorum!!

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder   Cevap Gönder
Biz Allah`a Aitiz ve O`na Döneceğiz
capricorn
Özel Üye
Özel Üye

Nereden: Amsterdam
Haftalık Puan: 0
Biz Allah`a Aitiz Ve O`na Döneceğiz
Tarih: Çrş Hzr 25, 2008 12:41 pm

Dünyada yaşayan her insan, ki ister inanan olsun, ister dine inanmayan isterse hiçbir şeye inanmayan hayatı boyunca mutlaka imtahan edilmekte, belaya çarptırılmaktadır. Yaşayan herkes farklı olduğu gibi imtahanlarıda farklıdır. Aslında dinimiz genel anlamda çok kolay bir dindir. Allahın yasakları, yasaklamadıklarının yanında çok azdır ve çoğu zaten bizim hayatımızda yer almamaktadır bile. Aynı şekilde yapılması şart olan ibadetlerde örneğin namaz ibadeti gün içinde toplam minimum olarak 20 dakika bile tutmaz. Oruç deseniz bir yıl içinde sadece bir ay olan bir ibadet şeklidir. Hac ise hayatınızda sadece 3-5 günle gerçekleştirebileceğiniz bir olaydır. Allahın bize verdiği bu kadar nimet ve vereceğini vaat ettiği cennet nimetleri yanında bu ibadetler nedirki. Bundan dolayı insan ibadetlerden dolayı sıkıntı yaşamaz, asıl yaşadığı sıkıntılar hiç beklemedikleri anlarda karşılarına çıkan imtahanlardır. İnsan bu imtahanlarda verdiği tepkiyle Allah tarafından değerlendirilir. İnsanın inanıyor olması ondan imtahanı kaldırmaz, örneğin yahudiler cumartesi günü yasağıyla imtahan edildiklerinde;Araf 163 te geçer"... Cumartesi günleri sebt yaptıkları zaman balıklar onlara akın akın gelirdi, yapmadıklarında ise gelmezdi... " der. Allah insanların hepsini çeşitli şekillerde imtahan eder. Allah Kuranda, cennete girenlerin başına gelen belaların bizim başımızada gelmeden cennette giremeyeceğimizi söylüyor. Sonuç olarak biz onların başına gelen belaları birebir bilmeyebiliriz ama az çokta tahmin edebiliriz. Bundan dolayı inanan insanların başına gelen imtahanlarla ilgili şaşırmamaları, üzülmemeleri ve imtahanlara karşı sağlam olmaları gerekir. Bakara 156 da da bununla ilgili olarak şöyle denir"Onların inananların başına bir bela geldiğinde şöyle derler;Biz Allah`a aitiz ve O`na döneceğiz. "
Başımıza bir bela geldiğinde hemen bu ayeti hatırlayalım insallah, içimize dolan huzur ve Allah`ın biza yardım edeceğini bilmemiz, her işte bir hayır aramamız, o an için imtahanda olduğumuzu algılamamız, imtahanı atlatmamızda yararı oluyor. Bunun yanısıra, insan başına gelen belada ilk başta bir ne oluyor sorusunu kendine sormuyor değil ama önemli olan o süreci çabuk ve hasarsız atlatmak.
İnşallah hiç birimiz başımıza gelen imtahanlarla sapıtmayız ve yolumuzdan ayrılmayız...
AMIN..

O Da Bugündür...

Kullanıcı profilini gör  Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Ver
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    ilahi.org Forum Ana Sayfası » İslami Paylaşım Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Bu konuya ait etiketler :
allaha , aitiz , dönecegiz , allaha inaniyor olmanin bizlere yukledigi sorumluluklar nelerdir , allaha inaniyor olmanin bize yükledigi sorumluluklar , allaha inaniyor olmanin bizlere verdigi sorumluluklar , allaha inaniyorum olmanin bizlere yukledigi sorumluluklar nelerdir , allaha inaniyor olmanin bizlere yükledigi sorumluluklar nelerdir , allaha inaniyor olmanin bize yukledigi sorumluluklar , allaha inaniyor bize bize verdigi sorumluluklar , biz allah aitiz , ilahiler veo , allaha inaniyor olmanin bizlere yukledigi sorumluluklari nelerdir , allah inaniyor olmanin bize yukledigi sorumluluklar nelerdir , allaha inaniyorum namazin biz yükledigi sorumluluklar , allaha inaniyorum olmanin bizlere yükledigi sorumluluklari , allaha inaniyor olmanin bizler yükledigi sorumluluklar , allaha inaniyor olmanin bize verdigi sorumluluklar , allaha inaniyor olmanin bizlere yükledigi sorumluluklar hakkinda bilgi , allaha inaniyorum olmanin bizlere yükledigi sorumluluklari , allaha inaniyor olmanin bizler yükledigi sorumluluklar , allaha inaniyor olmanin bize verdigi sorumluluklar , onlarin basina bir bela geldiginde söyle derler biz allaha aitiz ve ona dönecegiz ,