Giriş Yap
Üye Adı
Şifre
Menü
 Anasayfa
 İndirme
 Forumlar
 İlahiler
 İslami Filmler
 Tasavvufi Yazılar
 İslami Yazılar
 Hatim Bölümü
 Oyunlar
 ilgilerim
 Üye Profiliniz
 Üye Mesajlarınız
 Üye Listesi
 Üye Olun
 Bizi Önerin
 Bize Ulaşın
Radyo Onbeş

Hatim bölümü

Şu ana kadar 150 Hatim bitti
151.Hatim için cüz dağıtılıyor.

Cüz almak için tıklayınız.

Hatim Bölümüne
gitmek için tıklayın
Dünya Sıralaması

ilahi
ilahi.org :: Başlığı Görüntüle - bir çocuğa namaz kıldırma öyküsü!..
bir çocuğa namaz kıldırma öyküsü!..
ilahi.org Forum Ana Sayfası » İslami Paylaşım
SSS Arama Üye Listesi Gruplar Profil Giriş Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun

Konu: bir çocuğa namaz kıldırma öyküsü!..

... <-- Önceki Konu |

| Sonraki Konu --> nasrettin hocadan fikra "sunnet"

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder   Cevap Gönder
bir çocuğa namaz kıldırma öyküsü!..
KıL_BeNi_Ey_NaMaZ
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ***<antalya<***
Haftalık Puan: 0
Bir çocuğa Namaz Kıldırma öyküsü!..
Tarih: Pzr Hzr 08, 2008 10:23 pm

Bir Çocuğun Namaz Kılma Öyküsü

Türkan Hanım dindar bir ailede büyümüştü. Annesi her fırsatta ona ve kardeşlerine namaz kılmalarını söyler, hatta kızarak onları uyarırdı. Türkan Hanım namazın kılınması gerektiğine inanır, ama yine de kılmazdı, çünkü kılmak nefsine zor geliyordu. Bazen başlar, sonra terk ederdi.

Evlendi ve çocukları oldu. Annesi her geldiğinde aynı şekilde namaz kılmaları için ikaz etmeyi sürdürüyor, o da ısrarla kılmamaya devam ediyordu. Çok istemesine rağmen bir türlü nefsine galip gelemiyordu. Bir gün arkadaşları ona oturmaya geldi. İçlerinden biri annesini de yanında getirmişti. Teyze çok mübarekti. Öyle tatlı konuşuyordu ki, onu dinleyen saatler geçse usanmazdı. Teyze bir ara namaz konusuna değindi. O anlatırken, Türkan Hanım annesini hatırlamış ve annesinin eski günlerdeki namaz ikazlarını düşünüyordu. Misafirler de teyzeyi zevkle dinliyordu.

Türkan Hanımın küçük oğlu Zekeriya, dört yaşındaydı. Oynadığı oyunu bırakmış, teyzenin koltuğu dibinde iki elini yumruk yapıp yüzüne dayamış bir şekilde, kıpırdamadan dinliyordu. Annesi ikram için mutfakla salon arasında koşturup dururken mevzu değişmişti. O da onların yanına oturup sohbetin güzelliğine kapılarak çayını yudumlamaya başladı.

“Anne, senin yerine ben namaza başlayacağım”

Tam bu sırada mutfaktan bir gürültü geldi. Arkasından da oğlunun çığlığı duyuldu. Telâşla mutfağa koştu Türkan Hanım. Misafirler de korkuyla peşinden gittiler. Oğlu bir sandalye koyarak lavaboya çıkmıştı. Bir ayağı lavabonun içinde, diğeri ise dışarıdaydı. Sandalye devrilmiş yerde dururken, oğlu da lavabonun kenarında korkmuş bir şekilde asılı duruyordu. Koşup kucağına aldı. Su içeceğini zannederek:

“İsteseydin ben verirdim yavrum, ya düşüp bir yerine zarar verseydin” diye çıkıştı.

Türkan Hanım oğlunun verdiği cevabı, uzun yıllar geçmesine rağmen hâlâ unutamaz; çünkü şöyle demişti çocuğu:

“Anne, ben abdest alacaktım. Teyze dedi ya, namaz kılmayanlara Allah ceza verecekmiş diye. Ben de, sen ceza almayasın diye senin yerine namaza başlayacaktım.”

O an Türkan Hanım, tepeden tırnağa titrediğini hissetti. Allah, yıllarca namaz kılmayan Türkan Hanıma oğlunun davranışıyla müthiş bir ders vermişti. Yavrusuna sarılıp dakikalarca ağladı.

Bu hikâye birçok bakımdan ders verici. Aslında çocuklar büyüklere değil, anne babalar evlâtlarına namazı öğretmeli. Çünkü, Peygamber Efendimiz (s.a.v.) çocuklarımıza yedi yaşına geldiklerinde namaz kıldırmamızı ve on yaşına geldiklerinde ise ciddi bir şekilde üzerinde durmamızı emreder.

Çocuklarımıza -küçük yaşlarda gerek camilere götürerek, gerek ise evde cemaat yaparak- namazı sevdirmeli ve onlara örnek olmalıyız. Namaz çocuklara tatlı bir üslûpla, sevdirilerek anlatıldığı takdirde çocukların namaza karşı ilgi ve sevgileri kaçınılmaz olur.

Kullanıcı profilini gör  Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Ver
__AZiZE_tuL_Kübra__
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

Nereden: ALmanya
Haftalık Puan: 39

Tarih: Pzr Hzr 08, 2008 10:37 pm

Çocuklarımıza -küçük yaşlarda gerek camilere götürerek, gerek ise evde cemaat yaparak- namazı sevdirmeli ve onlara örnek olmalıyız. Namaz çocuklara tatlı bir üslûpla, sevdirilerek anlatıldığı takdirde çocukların namaza karşı ilgi ve sevgileri kaçınılmaz olur.

Cok önemli bir husus günümüz yasantisinda__
ALLAHIM razi oLSUn insALLAH__
selam ve dua ile..

KıL_BeNi_Ey_NaMaZ
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ***<antalya<***

Tarih: Pzr Hzr 08, 2008 10:39 pm

Rahman Ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla!
''Allah'ım!Senden sevgini ve Seni sevenlerin sevgisini ve Senin sevgine beni ulaştıracak ameli istiyorum.Allah'ım! Senin sevgini nefsimden, ailemden, malımdan, soğuk sudan daha sevgili kıl.''

C* Bugün TÜRK Bayrağını Yakarak , Vatanıma Göz Dikerek , Mehmetciğime Ateş Ederek Mutlu Olacaklarını Sanan Gafillere! Teröristlere Ve Nankörlere Sadece (3) Üç Kelimelik Bir Msj'ı Var Türk Mehmedi'nin Gencliğinin! UNUTMAM, UNUTTURMAM, AF'ETMEM!.. C*

-beyazgul-
Çalışkan Üye
Çalışkan Üye

Tarih: Pts Hzr 09, 2008 7:14 am

Allah razı olsun..çok hoş bir kıssadan hisseydi...

ugur12345
Geçerken Uğramış
Geçerken Uğramış

Tarih: Sal Tem 15, 2008 11:07 pm

ALLAH NELERE KADİR ANNESİNİN CEZALANDIRILMAMASI İÇİN ÇOCUK KENDİ ANNESİNİN YERİNE NAMAZ KILMAK İSTEMESİ İNSANIN NEFSİNE HAKİM OLMASIYLA İLGİLDİR GENEDE RAZI OLSUN BU OLAYI BİZLE PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN

iklil
Mega Paylaşımcı
Mega Paylaşımcı

Tarih: Çrş Tem 16, 2008 10:27 am

Bu hikâye birçok bakımdan ders verici. Aslında çocuklar büyüklere değil, anne babalar evlâtlarına namazı öğretmeli. Çünkü, Peygamber Efendimiz (s.a.v.) çocuklarımıza yedi yaşına geldiklerinde namaz kıldırmamızı ve on yaşına geldiklerinde ise ciddi bir şekilde üzerinde durmamızı emreder.

ALLAH RAZI OLSUN HOŞ BİR PAYLAŞIM TEŞEKKÜRLER

Fuzuli_
Mega Paylaşımcı
Mega Paylaşımcı

Tarih: Çrş Tem 16, 2008 10:44 am

Allah razı olsun,,,,

Hiç kimse yoktur olmasın kimsesi,herkesin vardır bir kimsesi,ben bugün kimsesiz kaldım EY KiMSESiZLER
KiMSESi!"

sonsuz_cennet
Paylaşımcı
Paylaşımcı

Tarih: Prş Tem 17, 2008 2:50 pm

Allah razı Olsun Teşekkürler

Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    ilahi.org Forum Ana Sayfası » İslami Paylaşım Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Bu konuya ait etiketler :
çocuga , namaz , kildirma , öyküsü , namaz kildirma oyunu , t , namaz kildirma , namaz kildirma oyunlari , çocuga namaz , abdest ve namaz kildirma oyunlari , namz kildirma , cocuga namaz kildirma oyunlari , namaz kildirma oyun , namaz kilmayan birine namaz kildiracak , peygamber efendimiz ilahi öykü ve , namazi kildirma oyunu , cocuga namaz yillardir oyunu , namaz kildirma oyunu oy ,