Giriş Yap
Üye Adı
Şifre
Menü
 Anasayfa
 İndirme
 Forumlar
 İlahiler
 İslami Filmler
 Tasavvufi Yazılar
 İslami Yazılar
 Hatim Bölümü
 Oyunlar
 ilgilerim
 Üye Profiliniz
 Üye Mesajlarınız
 Üye Listesi
 Üye Olun
 Bizi Önerin
 Bize Ulaşın
Radyo Onbeş

Hatim bölümü

Şu ana kadar 150 Hatim bitti
151.Hatim için cüz dağıtılıyor.

Cüz almak için tıklayınız.

Hatim Bölümüne
gitmek için tıklayın
Dünya Sıralaması

ilahi
ilahi.org :: Başlığı Görüntüle - SOKAK ÇOCUKLARINA YARDIM EDİN...
SOKAK ÇOCUKLARINA YARDIM EDİN...
ilahi.org Forum Ana Sayfası » Havadan Sudan
SSS Arama Üye Listesi Gruplar Profil Giriş Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun

Konu: SOKAK ÇOCUKLARINA YARDIM EDİN...

iSLAM ALİMLERİ <-- Önceki Konu |

| Sonraki Konu --> Bir Hadis

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder   Cevap Gönder
enver43
Çalışkan Üye
Çalışkan Üye

Haftalık Puan: 0
Tarih: Pts May 26, 2008 12:29 am

Sokak çocukları sorunu, çocuk ve ergen sorunları içinde araştırılması ve çözülmesi en güç olanlardan biridir. Araştırmalar, sokaktaki çocukların yoksulluk ve şiddetin yoğun olduğu ailelerden geldiğini göstermektedir.

Yoksul bir ailede doğmak, çocuklar için pek çok olanaktan yoksun olmanın yanı sıra, okula gitmek yerine erken yaşta çalışmaya başlamak anlamına da gelmektedir. Sokakta çalışan çocuklar okula devam edememekte, sigaraya- uyuşturucuya alışma, kolay yoldan para kazanma, suça yönelme, dışlanma, aşağılanma, şiddet gibi tehlikelere maruz kalmakta, sokakta yaşayan bir konuma gelebilmektedirler.

Son yıllarda Ülkemizde, sokakta yaşayan çocuk ve gençler için çeşitli projeler geliştirilmektedir. Bir sivil toplum örgütü olarak Umut Çocukları Derneği de çeşitli projeler
yürütmektedir. Bakırköy Umut Çocuk Evi’nde kayıtlı 63 çocuk ve gencin sokağa düşme nedenleri arasında yoksulluk başta gelmektedir. Tümü yoksul ailelerden gelen bu çocukların % 68’inin anne-babası hayattadır, % 24’ünün anne-babası ayrılmış, % 4’ünün annesi evden kaçmış, %4 ‘ünün anne-babası yoktur. Gerek ailelerinin, gerek kendilerinin eğitim düzeyleri de düşüktür.

Yoksulluk, çocukların sokağa düşmesinde en önemli etkenlerden biridir. Sokak çocuklarının rehabilitasyonlarındaki güçlükler, ailenin yoksulluğuna bağlı pek çok sorunun da durumlarına eşlik etmesinden kaynaklanmaktadır.

Sokakta çalışan çocuklar ise, ailesinin geçimine katkıda bulunmak yada kendi masraflarını karşılamak için günün bir bölümünde sokakta çalışan çocuklardır. Mendil, sakız, su, kart satanlar, ayakkabı boyacılığı yapanlar, kırmızı ışıkta araba camı silenler, sabit noktalarda dilencilik yapanlar buna örnektir. Genelde tiner, bali ve benzeri madde bağımlılıkları yoktur. Bu çocukların aile ilişkileri bir şekilde sürmektedir.
Yapılan çalışmalarda, dünyada risk altındaki çocukların özellikleri aşağıdaki gibi sıralanmaktadır:
1 milyar çocuk yoksulluk içinde yaşıyor.
300 milyon çocuk evsiz yaşıyor.
140 milyon çocuk ilkokula gitmiyor.
7 milyon çocuk mülteci.
5-14 yaş grubunda 270 milyon çocuk çalışıyor, bunların 150 milyonunu sağlıksız ve ağır işlerde çalıştırılıyor.
2010 yılında 1 milyon çocuk AİDS olma tehlikesi altında.

Türkiye’de risk altındaki çocukların özellikleri şu şekilde sıralanabilir:
9 milyon 300 bin çocuk yoksulluk içinde yaşıyor.
Korunmaya muhtaç çocuk sayısı 700 bin.
7-18 yaş arasında okula gitmeyen çocuk sayısı 8 milyon 120 bin.
Her gün ortalama 107 çocuk ölüyor.
Çocukların % 72 sinin ana-baba ,%22 si öğretmen tarafından şiddete maruz kaldığı,

Kesin sayı bilinmemekle beraber, İstanbul’da 2000, Türkiye’de 6000 sokak çocuğu olduğu tahmin edilmektedir. Son yıllarda ülkemizde sokak çocuklarının rehabilitasyonu için resmi ve gönüllü kuruluşlar işbirliğine girmiş, çeşitli projeler geliştirilmiştir. İstanbul’da sokakta yaşayan ve çalışan çocuklarla ilgili projeler şu şekilde sıralanabilir:

Ağaçlı Çocuk ve Gençlik Merkezi,
AMATEM
Ayvansaray Çocuk Koruma İstasyonu,
Bakırköy Umut Çocukları İlk adım İstasyonu,
Beyoğlu 75.Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi,
Florya Çocuk ve Gençlik Merkezi,
Galatasaray Umut Çocukları Eğitim ve Kültür Merkezi
İstanbul Valiliği Rotary Çocuk Evi,
Küçük Bakkalköy Umut Çocukları İlkadım İstasyonu,
Taksim Çocuk Evi,
UMATEM,
Umut Çocukları Çamaşırhane Projesi,
Vakıfbank Umut Çocukları İlköğretim Okulu,
Yeldeğirmeni Çocuk ve Gençlik Merkezi.

LÜTFEN ÇOCUKLARA KARŞI BİRAZ DUYARLI OLUN ÇÜNKİ ONLAR GELECEĞİN İNSANLARI OLCAK ONLAR BÜYÜKLERİNDEN NE GÖRÜRLERSE ONLARDA KÜÇÜKLERİNE ONLARI YAPACAK...

Çocuklarını hiçbir bilgiye dayanmaksızın akılsızca öldürenler ile Allah'a karşı yalan yere iftira düzüp Allah'ın kendilerine rızık olarak verdiklerini haram kılanlar elbette hüsrana uğramışlardır. Onlar, gerçekten şaşırıp sapmışlardır ve doğru yolu bulamamışlardır. (6/140) İNŞİRAH SURESİ

Görünce insan olanın titrer kalbi akar gözünden yaşı
sultanım canım efendim..

Kullanıcı profilini gör  Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Ver
__AZiZE_tuL_Kübra__
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

Nereden: ALmanya
Haftalık Puan: 39

Tarih: Pts May 26, 2008 1:10 pm

Çocuklarını hiçbir bilgiye dayanmaksızın akılsızca öldürenler ile Allah'a karşı yalan yere iftira düzüp Allah'ın kendilerine rızık olarak verdiklerini haram kılanlar elbette hüsrana uğramışlardır. Onlar, gerçekten şaşırıp sapmışlardır ve doğru yolu bulamamışlardır. (6/140) İNŞİRAH SURESİ

ALLAH (cc) razi oLSun ins

Kullanıcı profilini gör  Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Ver
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    ilahi.org Forum Ana Sayfası » Havadan Sudan Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Bu konuya ait etiketler :
sokak , çocuklarina , yardim , edin , okula gitmeyen çocuklarla ilgili resimler , okula gitmeyen çocuklarla ilgili siirler , sokak cocuklarina yardim , okula gitmeyen cocuklarla ilgili yazi , calisan cocuklarla ilgili hikaye ve yazi , calisan cocuklarla ilgili siir , calisan cocuklarla ilgili yazilar , okula gitmeyen cocuklarla ilgili bilgiler , okula gitmeyen cocuklarla ilgili yazilar , okula gitmeyip calisan cocuklarin resmi , okula gitmeyen çocuklar hakkinda resim ve bilgi , yeldegirmeni cocuk genclik merkezi multeci , canini sokakta bulmak anlami nedir , 7 14 yas okula gitmeyen cocuklar ile yazi ve resim , 7 14 yas cocuklarin okula gitmemesi ile ilgili resimler ve yazi , sokaktaki çocuklarla ilgili resimler , çocuklarla ilgili resimler , neden okula gitmeyen çoçuk resimleri , 7 18 yas çocuklar neden okula gitmiyor , okula gitmeyen çocuklar hakkinda resim ve bilgi ,