bır gun uzayla ilgili yabancı bilim adamları nasrettin hocanın unuu duyarlar ve kalkıp hocanın yanına gıderler ve hocayla uzay hakkında gorusmek ısterler hoca da ne gezer yabancı dıl bunu fark eden yabancılar yere bır yuvarlak çizerler ve nasrettin hocada o yuvarlağı dıkıne boler bunun karsısında yabncılarda enıne bolerler nasrettın hocada yabancının elındekı tebesırı alarak yuvarlağı karelere ayırır bunun karsınında yabancılarda yuvarlağın alt tarafını yanyana ama aralarında 3 mm gibi fark olacak sekılde dıkıne cıcerler bunun karsısında hocada aynı cızgılerı yukardan cızer bunun karsısında yabancılar kalkar vede ulkelerıne donerler yabancılarda nasrettın hocanın bılgısının supr olduğunu ulkelerıne yararlar ve derler ki:hocaya biz dunyayı cızdik hoca :meridyen olduğunu soledı bizde enlemlerın olduğunu cızerek anlatmaya calıstık hoca bunun bıde boylam ları vardır dedı ve en sonunda bız guney kutbu vardır dedık hocada bunun bıde kuzey kutbu vardır dedı cok bılmıs bır hoca yanı....
o anlarda koyluler saskın bır bıcıme hocaya sorarlar hocam ne dedıler.
hoca:onlar bır tepsı baklava istedıler bende baklavayı iki eşit barcaya bolelım deım bı sıze bı de bıze yabancılarda en ıyısı 4 dort esıt parcaya bolelım dedıler bende bu bole olmıyacak karelere bolelım dedım onlarda baklavayı azıcık alttan ısıtırsak guzel olur dedıler bende usttende serbet fındık fıstık falan dokersek guzel olur dedım. herkez hocanın bu durumu karsısında sasırır. nasrettin hoca hakkında bilgiler edirne yusuf hoca ilköğretim okulu
_________________ bir seven varki sevdiği yolunda can vermekten kacmayan,bir seven varki sevdiği için diri diri mezara girmekten korkmayan bide biz sevebilsek ölüm bize değil biz ölüme gitsek.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız