Çok memnun oldum o kadar uzak yollardan geldiniz.
Allah da sizi memnun etsin.Bugün okunan aşrı şerif
Bakara suresi sayfa yirmi dört,ayet 151'den 154'e kadar.
Meali: "Nitekim (kıbleyi Kabeye döndürdüğümüz gibi)
içinizde,kendinizden bir resul gönderdik.O size
ayetlerimizi okuyor. Sizi (şirk vr günah kirlerinden)
tertemiz yapıyor,size kitap(Kuran)ı ve hikmet(fıkıh ve süne)i tam manasıyla öğretiyor ve size hiç bilmediğiniz(düşünmeklede,bilmek imkanını bulamayacağınız nice) şeyleri ziyade bildiriyor."
Cenab-ı Hak bize bizim cinsimizden bir resul gönderdi.Bize Allah'ın ayetlerini okuyor.Eğer Allahu Teala Resulullah'ı bize vasıta etmeseydi ebedi Allah'ın ayetlerini okuyamazdık.Bu ne büyük şey! Resulullah (s.a.v) bize kainatı ve her zerreyi yaratan Allah'ın ayetlerini duyuruyor,lakin kıymetini bilen az.İnsanlar dünyaya kaçıyor,dünya bizi çalıyor sonra kaldırıp atacak.Ahireti de kazanamadı isen ne olacak?
O peygamber sizi maddi manevi kirlerden ve paslardan temizliyor.İnsanın inancıı kötü olursa su ile temizlenemez,bütün denizi döksen yine temizlenemez.Resulullahın getirdiği temizlik bizi temizliyor.Şirkler,küfürler isyanlar dolu ortalık ne olacak halimiz?
Ayrıca Peygamber efendimiz bize Kuran-ı ve hikmeti(sünneti) öğretiyor,birde bilmediğimiz şeyleri öğretiyor. Bakara suresi ayet 152:
"Öyleyse siz beni(itaat ve ibadetle) zikredin(anın)ki, bende sizi (sevap ve mağfiretle) zikredeyim. Ve bana şükredinki (sakın bana) nankörlük etmeyin."
Ayet 153:"Ey iman edenler!Sabırla ve namazla (Allahu Teala'dan) yardım isteyin. Muhakkak Allahu Teala Hazretleri sabredenlerle beraberdir."
Cenab-ı Hak buyuruyorki:"Ey müminler! İki şeyle yardım talep edin:S abır ve Namaz."
Sabretmezsen, namaz kılmazsan yardım yok.
Ayet 154:"Ve Allah(u Teala Hazetlerinin) yolunda öldürülenler hakkında ölüler demeyin.Bilakis (onlar) ,fakat siz (onların hayatını) hissedemez(anlayamazsınız)"
Cenab-ı Hak bunları bize okuyor,bunları düşünelim, anlamaya çalışalım.Elhamdülillah bu kadar tefsirler yazıldı.O yazıyıda biliyorsunuz,okuyup düşünelim,dert edinelim.Yan kesici Tv. insanı yandan kesiyor,yolundan alıkoyuyor,hiç haberin yok.O Tv. insanı uyuşturuyor,sabaha kadar uyutuyor.Ne ibadet,ne zikir,ne tevhid yaptırıyor.Öyle gidiyoruz, bakalım nereye gidiyoruz. Ahiretin iki tarafı var, ya cennet ya cehennem. Eğer Kur'anla yaşadı ise cennet bahçesindedir.Eğer Kur'ansız yaşadı ise cehennem çukurundadır.
Cehennem çukurunda olmak ne zor şeydir. Onu düşünsen hiç yanlış yapmazsın,lakin düşünmüyoruz!Ölenler ne oluyor? Zannediyorlarki toprak dolu çürüdü gitti. Halbuki ne kayboldu ne bir şey.Beden topraktan alındı ,tekrar toprak olacak.Ruh çürümeyecek toprakda olmayacak.Eğer ruh bedenle bir arada iken islamı yaşadı ise yeri cennet bahçelerinden bir bahçedir.Eğer islamı yaşamadı ise cehennem kuyularındadır.
Ruh eriyip çürümüyor.Dikkat edelim de kendimizi azaba düşürmeyelim.Nasıl azaba düşürmeyelim?
Bazı hanımlar diyorki ben tv istemiyorum kocam istiyor.Bazı kocalarda diyorki ben tv istemiyorum karım istiyor.Bazende ana baba istemiyor çocuklar istiyor.Birbirimize hep bela oluyoruz.Yarın ahirette insan diyecekki niçin ben kocamı dinlemedim ,çocuklarımı dinlemedim.Mevla'nın sevmediği şeye baktım diyecek.Bunları düşünelim,bunlar hep sorulacak.Zikrullaha çok devam edelim.Onun sebebiyle bütün günahlar erir.
"Bir kez Allah dese aşk ile lisan
dökülür cümle günah misli hazan."
Eğer bir insan aşk ile bir kere Allah dese sonbaharda ağaçların yaprakları nasıl dökülürse öylece günahları dökülür,tertemiz olur.Müslümanlarla daima görüşelim,gafillerle görüşmeyelim.Zikrullaha devam edelim.
-Efendi Hazretleri bir ihvanımızın kalbi sağ tarafta hapsi nefes dersini basıl yapacak?
-Böyle şey olurmuymuş?
-(Evet oluyor efendi hazretleri)
-Soldan alacak yerde sağdan olacak zorluk yok.
Kasas suresi sayfa 394,ayet 68:"Habibim senin Rabbin dilediğini yaratır ve seçer"
Allahu Teala nasıl dilerse öyle yapar,Allah'a zorluk yok.Çok büyük Rabbimiz var,çok güzel bir dinimiz var.
Ya Rabbi!Bu dini mübini islam'ı gönlümüze güzelleştir.
Allah'ımızın dengi yok,Peygamberimizin dengi yok.Ama Allahu Teala 'nın ilah olarak dengi yok.Peygamber Efendimizinde peygamber olarak dengi yok.
Hep büyük şeyler bu ümmete verildi,Elhamdülillah.Şükrünü ifa etmek çok büyük mesele.
Ahiret uzak gözükür,halbuki çok yakın.
Mearic suresi sayfa 549,ayet 6-7:"Şüphe yokki onlar onu(ahireti) uzak görürler.Halbuki biz onu pek yakın görürüz."
Hasbi hoca bizden evvel ahirete gitti.Allah rahmet etsin,işi iyi oldu.
Yani biz buralı(dünyalı) değiliz,emaneten duruyoruz.Allahu Teala bizi buraya koydu,ne kazanırsanız kazanın.Cennetinize ne göndereceksiniz gönderin. Cennetin herşeyi dünyadan gönderiliyor.
(-Misafirmi getirdiniz?
-Evet efendi hazretleri.Manisa'nın Akhisar'ından.Orada hizmet ediyor.Uzun zamandır sizi görmedi.
-Maşaallah iyi görüştük,Allah görüştürdü,bu ne nimettir.Hoca kızlarımızın hizmet etmesi ne nimettir.Oraya vaaza gitsen bir defa vaaz edeceksin bitti.Ama orada hoca olunca devamlı vaaz eder.Dinleyenleri ise hergün yenileniyor.)
Öyle geliyor hatırımaki köylere hoca gönderelim. Önceden köylerin hocası medresesi vardı .Köyün erkek ve kız çocuklsrını okutuyor ve isalmı öğretiyorlardı şimdi bu kalktı.Maaşlı imamlar geldi.Ne çocuk birşey okutmuyorlar .O köylere kız hocası iyi oluyor.Tabi elden geldiği kadar evlendirip göndermek lazım.
Asıl mesele ahirettir.Bu medreseler insanı ona hazırlıyor.Hepiniz hoşgeldiniz.Safa geldiniz.Mevla hayırlı isteklerinizi versin.Talebelerin hepsine benden selam söyleyin.
Rabbim anlatılanların tesirini halk eylesin.İhvana selam söyleyin.Hepimiz ve hepiniz Allah'a emanet olun.
EFENDİ HAZRETLERİ KADDESSALLAHU SURRUH
VESSELAM
tutsak_ayYüksek Moderator Kayıt: May 07, 2006 Nereden: Walla bilemicem, burda bi kaç uzaylı var ama... Mesajlar: 1732 Haftalık Puan: 2
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız